INSPIRATIE


Voeding voor Hart en Ziel! Filmpjes, teksten en nog veel meer...

“Look deep into nature, and then you will understand everything better.

– ALBERT EINSTEINNO NONSENSE MEDITATIE

Steven Laureys, Sound of Science

De Universiteit van Vlaanderen interviewt Steven Laureys, neuroloog en schrijver van het No Nonsense Meditatieboek.

Werkt meditatie of is het zweverig tijdverlies? Topneuroloog Steven Laureys doet al jaren onderzoek naar de effecten van meditatie op de hersenen. Hiervoor plaatste hij onder meer het brein van meditatie-expert Matthieu Riccard onder zijn scanner. De resultaten waren ronduit spectaculair: Riccard wist zijn gedachtestroom op commando nagenoeg helemaal stil te leggen. Tijdens eerder onderzoek toonde Riccard al het hoogste vermogen tot geluk dat ooit werd gemeten. Je hoeft echter helemaal geen monnik of neuroloog zijn om de positieve veranderingen te ervaren van meditatie! 


BOEK & INTERVIEW

ARTIKEL
NatuurCollege

Met de vaccinaties gloort er licht aan het einde van de coronatunnel. Er wordt steeds meer gesproken over een herstelplan. Daarbij lijkt het vooral te gaan om ‘terug naar normaal’, met de focus vooral op het herstel van economische groei.

Maar we zijn in een andere tijd aangekomen. Laten we even stilstaan bij de oorsprong van de coronacrisis. In het afgelopen jaar hebben talloze wetenschappers erop gewezen dat ze een gevolg is van de wijze waarop we met deze planeet en de natuur omgaan.HARTVERWARMEND EERBETOON AAN MOEDER AARDE

El Gamma Penumbraulie Gautier, Asia’s Got Talent

Creatief, opbouwend en ontroerend, dit korte filmpje! Laten zien dat het anders moet en kan, via een heerlijk ongewone weg. Met een oogstrelend optreden gebruikt deze talentvolle groep een entertainment programma dat wereldwijd over performance gaat, om mensen bewust te maken van hoe wij omgaan met Moeder Aarde. Hartverwarmend!
Opmerkelijk is ook dat het eerste jurylid zegt, ‘als we zo, via de entertainment industrie mensen kunnen wakker schudden, dan leveren we een positieve bijdrage’.
VIDEO“Sing like no one is listening,
Love like you’ve never been hurt,
Dance like nobody is watching and
Live like it’s heaven on earth!
DANCING THROUGH THE WATERS

Julie Gautier, Marriot Bonvoy Traveler

Wonderschoon!
Elf minuten stromende Adem en Zachtheid. Na 7:06 begint één van de mooiste onderwaterdansen van Julie Gautier, maar haar weg daarnaartoe, vind ik ook zo Prachtig en Aandachtig in die 7 minuten verfilmd!
VIDEO
BOEK


LEVEN IN WARE VRIJHEID

‘Het Geschenk’ en ‘De Keuze’, Edith Eger

“Wat er met ons gebeurt is uiteindelijk niet het belangrijkst. Het gaat erom wat we ermee doen. We krijgen in ons leven allemaal te maken met verdriet, verlies, wanhoop, angst en mislukking. Maar we hebben ook allemaal een keuze als we te maken krijgen met trauma of moeilijkheden. We kunnen opgeven of ervoor kiezen om elk moment als een geschenk te ervaren.”

Edith Eger weet waar ze het over heeft als ze dit schrijft. Ze is een stralende krachtige vrouw die meerdere concentratiekampen overleefde. Ze behandelt als psycholoog onder meer militairen en oorlogsveteranen, en slachtoffers van lichamelijke en geestelijke mishandeling. ‘De Keuze’ is haar eerste boek, daarna schreef ze  ‘Het Geschenk’.  Beide boeken zijn voedend, optimistisch en bemoedigend!

AND I STILL RISE

Maya Angelou

Dit is ijzersterke inspirerende documentaire over Maya Angelou: één van onze krachtigste voorbeelden van moedig je Innerlijk Kompas vinden en volgen. Als ik aan Maya Angelou denk nu ik deze film heb gezien, recht mijn rug zich als vanzelf en mijn hartgebied vult zich met Lichtkracht en Warmte! Waardevol!

Bekijk de trailer︎
DOCUMENTAIRE“Be the change you wish to see in the world.

– MAHATMA GANDHI


VREDE SCHEPPEN

‘Uiteindelijk komt alles goed’ en ‘Bewustzijn schept vrede’ van Christina Von Dreien

Twee glasheldere boeken die alles wat ik als heldere waarheid ervaar, simpel en duidelijk op een rijtje zetten. Christina von Dreien vertelt met een heerlijke vrolijke lichtheid precies dat, wat ik mijn leven lang zo goed als ik kan voorleef en door mag geven. Zalig herkenbaar!

Uiteindelijk komt alles goed︎
Bewustzijn schept vrede︎
BOEK
FILM


LES GRAND FANTÔMES

Yoann Bourgeois, Le Centre des monuments nationaux

Een zalige film die vele schone kunsten prachtg integreert in mijn beleving (architectuur, choreografie, cinematografie, beeldende kunst, dans, muziek, techniek). Als je goed Frans kan, ook nog poëzie erbij, maar ook zonder dat valt er genoeg te genieten! Alles op het hoogste niveau in volkomen rust en verstilling. Hij duurt bijna een uur en de mooiste scenes zitten aan het eind, dus neem hier een keertje lekker de tijd voor, want het bouwt zo heerlijk naar het einde toe op!“Moge de zon, de aarde, ’t water en de wind
je voeden met hun kracht, je hele leven
het stralen van je Hart,
dat uit verwondering ontspringt
je Liefde, Hoop en Levensvreugde geven!


– MUZIEK: Ramses Shaffy TEKST: Leonoor Begeer
SONGTEKST