COACHING
Coaching zet je stevig op je eigen benen. Tijdens een sessie bij Kerntraject worden naast andere methoden de volgende coachingtechnieken integraal ingezet:
  • NLP
  • NEI en EE (of EFT)
  • The Work en Spiegelogie


NEUROLINGUISTISCH PROGRAMEREN (NLP)


WAT IS NLP?
NLP is een plezierige en kernachtige methode, gericht op effectieve communicatie en verandering.

Door middel van zeer precies waarnemen en doelgericht vragen stellen, wordt helder wat voor jou als cliënt belangrijk is, wat je anders zou willen in je leven en wat tot nu toe maakt dat de dingen niet gaan zoals jij dat wilt.

HOE WERKT HET?
NLP werkt vaak in de vorm van een visualisatie, in combinatie met een vraag- en antwoordgesprek. Belemmerende gedachtenpatronen, overtuigingen, emoties die neurologisch gekoppeld zijn aan bepaalde woorden of situaties kunnen zo aan het licht komen.

Vervolgens wordt door middel van specifieke oefeningen de weg vrijgemaakt om je doelen te bereiken en je keuzevrijheid te vergroten. Dat wat onoverkomelijk leek, wordt nu plotseling ervaren als een simpele stap voorwaarts. Een heerlijke ervaring!


NEURO-EMOTIONELE INTERGRATIE (NEI) EN EMOTIONEEL EVENWICHT (EE)


WAT IS NEI?
NEI is een eenvoudige en plezierige methode om denken, voelen en doen weer in balans te brengen. Net als EE (Emotioneel Evenwicht) is NEI ontwikkeld door de arts Roy Martina en maakt gebruik van het beste uit de westerse therapeutische praktijk in combinatie met het beste uit de oosterse geneeskunst. Het is een doeltreffende methode om emoties die een geestelijke of lichamelijke blokkade vormen op te sporen en op te lossen. Het is gebaseerd op de kennis van de energiebanen zoals die ook in de acupunctuur gebruikt wordt.

HOE WERKT HET?
Daar waar ontwikkelingen niet soepel lopen, zijn denken, voelen en doen uit balans geraakt. Beide hersenhelften die gevoel en verstand vertegenwoordigen werken dan niet goed samen, waardoor je je anders gedraagt dan je zou willen. De NEI-therapeut kan de kern van die disbalans opsporen en zo ontstaat helderheid over de oorsprong van het ongewenste gedrag. Door activering van beide hersenhelften wordt gevoel en verstand weer in balans gebracht. Dit maakt de weg vrij om te doen wat je werkelijk wilt en te durven wat je kan. Het is heerlijk om te ervaren wat het betekent om werkelijk in je kracht te staan!

EMOTIONEEL EVENWICHT
Emotioneel Evenwicht is ook wel bekend onder de naam EFT (Emotional Freedom Techniques). Het is een doeltreffende methode om emoties die een geestelijke of lichamelijke blokkade vormen op te sporen en op te lossen.  Het is gebaseerd op de kennis van de energiebanen zoals die ook in de acupunctuur gebruikt wordt.
Belemmerende emoties worden opgespoord. Vervolgens kan de client zelf de bijbehorende accupunctuurpunten masseren in combinatie met een doelbewuste manier van spreken en ademhalen, waardoor de blokkade kan worden opgelost. De affirmaties en oefeningen kunnen thuis voortgezet worden, voor een dieper en blijvend resultaat.
Lage eigenwaarde, angsten, moeheid, hoofdpijnen enz. kunnen op deze wijze kernachtig worden aangepakt. Dat maakt de weg vrij om je vitaal en in balans te voelen


SPIEGELOGIE EN THE WORK


Willem de Ridder (Handboek Spiegelogie) en Byron Katie (The Work) hebben los van elkaar een methode ontwikkeld, om inzicht te krijgen en oplossingen te bieden, voor situaties waarin je in conflict raakt met je omgeving. Hun uitgangspunt is dat waar jij je aan stoort bij een ander, als spiegel voor jezelf kan dienen. Je kunt dat waar jij je aan stoort gebruiken, om je eigen schaduwzijde aan het licht te brengen. Dan kan er heling plaatsvinden, waarbij je kijk op de wereld zo verandert, dat het conflict met je omgeving oplost.

INTEGRALE AANPAK
Tijdens een sessie bij Kerntraject vloeien alle methoden samen die ik door de jaren heen geleerd heb (zie mijn achtergrond). Zo ontstaat een integrale aanpak, specifiek toegesneden op jou en dat waar jij naar toe wilt werken. Fijngevoelig maatwerk gegarandeerd.

Bel gerust eens voor een kennismaking!