Overige technieken

Naast NLP, Healing, Kristaltherapie en NEI zijn in Energy Coaching de volgende technieken geïntegreerd:
- Emotioneel Evenwicht
- Chakra-balancing
- Spiegelogie
- The Work
- De Helende Reis

Emotioneel Evenwicht

meridianen en emotioneel evenwichtEmotioneel Evenwicht is een doeltreffende methode om emoties die een geestelijke of lichamelijke blokkade vormen op te sporen en op te lossen.  Het is gebaseerd op de kennis van de energiebanen zoals die ook in de acupunctuur gebruikt wordt.
Belemmerende emoties worden opgespoord. Vervolgens kan de client zelf de bijbehorende accupunctuurpunten masseren in combinatie met een doelbewuste manier van spreken en ademhalen, waardoor de blokkade kan worden opgelost. De affirmaties en oefeningen kunnen thuis voortgezet worden, voor een dieper en blijvend resultaat.
Lage eigenwaarde, angsten, moeheid, hoofdpijnen enz. kunnen op deze wijze kernachtig worden aangepakt. Dat maakt de weg vrij om je vitaal en in balans te voelen.

Chakra-balancing

Chackra'sChakra-balancing brengt rust en voeding in je energiesysteem en het opent letterlijk wegen die voorheen gesloten waren. Chakra's zijn onze energiepoorten. Als we ons optimaal in balans voelen, stroomt de energie ongehinderd door ons lichaam. Wij nemen via onze chakra's energie op uit de omgeving, deze stroomt door onze energiebanen (meridianen) en vervolgens staan we de energie weer af aan onze omgeving.
Ieder chakra heeft een ingaande en een uitgaande stroom. Deze kunnen meer of minder open of gesloten zijn. Staat een bepaald chakra te wijd open dan kan het zijn dat er teveel van je energie wegstroomt naar de omgeving, zodat je bijv. vermoeid raakt en je weerstand afneemt. Of omgekeerd als de ingaande stroom geblokkeerd wordt omdat het chakra teveel gesloten is, kan dat bijv. een gevoel geven alsof je niet weet waar je de kracht vandaan moet halen.
Chakra-balancing brengt de energiestroom weer in balans.
Deze methode is snel, speels en prettig en daarom ook uiterst geschikt voor de behandeling van kinderen.

Spiegelogie en The Work

SpiegelogieWillem de Ridder (Handboek Spiegelogie) en Byron Katie (The Work) hebben los van elkaar een methode ontwikkeld, om inzicht te krijgen en oplossingen te bieden, voor situaties waarin je in conflict raakt met je omgeving. Hun uitgangspunt is dat waar jij je aan stoort bij een ander, als spiegel voor jezelf kan dienen. Je kunt dat waar jij je aan stoort gebruiken, om je eigen schaduwzijde aan het licht te brengen. Dan kan er heling plaatsvinden, waarbij je kijk op de wereld zo verandert, dat het conflict met je omgeving oplost.

Er zijn spiegelogiegroepen door het hele land. Amerspiegel komt elke twee weken in Amersfoort bij elkaar. Voorheen bij Leonoor Begeer, inmiddels bij Cees Wagenaar en Miriam Oskam. Aanmelding en informatie: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 033-4558650

De Helende Reis

Brandon Bays heeft de Helende Reis (The Journey) ontwikkeld. Een diepgaande visualisatie die heling brengt op mentaal en emotioneel gebied, maar ook fysiek tot diep in de celstructuur.
Bijzonder effectief en speels is ook de Helende Reis voor Kinderen.

Meer informatie over The Work en Spiegelogie en de Helende Reis is te vinden via de links pagina .

HET IS BETER EEN KAARS AAN TE STEKEN, DAN DE DUISTERNIS TE VERVLOEKEN (OUD CHINEES GEZEGDE)

Energy coaching - licht in handen

 
Kerntraject is geregistreerd NVPA lid

Kerntraject - 06 -18 707 919 - Telefonisch spreekuur: ma t/m wo: 8.30-9.00 uur